Xtracts: December 2021

December er skudt afsted med julelys og omstændig sne. Bag lågerne i denne måneds udgave af Xtracts finder du bl.a. e-commerce tiltag fra tre mediegiganter, en længe ventet mulighed for Instagram-stories - og selvfølgelig lidt statistik fra Black Friday.

1. Black Friday? Prøv Black Week

I fredags var det, som de fleste nok efterhånden er klar over, Black Friday: årets største shopping-dag. Og lige så meget som det er tradition for folk at sidde oppe til midnat for at være de første i den digitale kø, så er det også tradition, at Black Friday-rekorden hvert år bliver slået af det næste.

Rekorden, som blev slået i år, er dog af en lidt anden karakter. For selvom aktiviteten på selve dagen for første gang faldt en anelse, var danskerne absolut vilde med resten af ugen, også kendt som Black Week. Dansk Erhverv estimerer et online forbrug på svimlende 3,2 milliarder kroner.

I sommer skrev vi en artikel, hvor vi blot nævnte muligheden for at lave Black Week. Det tip står vist endnu stærkere nu. Vi ser allerede nu frem til næste års store shopping-uge.

Kilde: Dansk Erhverv

2. Facebook, YouTube og Pinterest satser på e-commerce

3 nyheder i én? Det kan næsten betragtes som ugens adventsgave fra Xtracts til jer. Det drejer sig nemlig om, at hele tre af verdens største sociale platforme implementerer nye e-handelsfunktioner.

Du får lige det korte overblik:

  • Facebook indfører to ting: gruppespecifikke butikker (hvor administratorerne så kan vælge, hvad pengene går til) og en funktion, som skal gøre det populære fænomen Live Shopping endnu nemmere at udføre for både content creators og brands.
  • YouTube gjorde klar med deres nye format “Holiday Stream and Shop” i slutningen af november. Et format, som umiddelbart skal danne grundlag for flere lignende Live Shopping-formater.
  • Sidst, men ikke mindst, har Pinterest startet deres eget Live Shopping-program, Pinterest TV, hvor berømtheder agerer som værter for en livestream, hvor man så kan købe et eller flere bestemte produkter.

Der er vist noget, der tyder på, at Live Shopping kun bliver ved med at vokse.

Kilde: TechCrunch, Social Media Today og The Verge

3. TikTok’s Creative Exchange forbinder brands og brugere

Det er efterhånden ikke Xtracts uden, at der er også er en TikTok-nyhed. I denne måned zoomer vi ind på deres nyeste forretningsorienterede tiltag, Creative Exchange. Og det er ganske unikt.

We know that finding the right creative vendor to partner with can be challenging, and that creative collaborations aren’t always straightforward. […] Through this new platform, we aim to equip advertisers with a suite of tools to speed up the creation of high-performing creative.

TikTok For Business

I al sin enkelthed vil funktionen tillade brands og markedsførere at pitche kampagner, som de mange content creators på TikTok så vil kunne se og efterfølgende svare på. Der er et væld af muligheder, når kampagnen skal designes – og ud fra selve kampagnen bliver der sendt notifikationer ud til de relevante personligheder på TikTok.

Creative Exchange kommer altså til at hjælpe både skaberne på TikTok med at finde samarbejdsmuligheder og virksomhederne med at finde de rette ansigter til deres kampagner. En ægte win-win-situation.

Kilde: Social Media Today

4. Nye regler for annoncering på Facebook

Facebook Business Suite er et fremragende værktøj, som lader dig skabe skræddersyede annoncer med helt specifikke målgrupper. Muligheden for at målrette reklamer mod brugere baseret på personlige karakteristika er dog ikke helt uproblematisk. Og det gør Facebook noget ved nu.

Fra d. 19. januar vil det ikke være muligt at lave målgrupper, som er baseret på “sensitive” karaktertræk som f.eks. seksualitet, helbred, religion eller politisk overbevisning. Det er parametre, som ikke er angivet eksplicit i ens profil, men som tildeles baseret på ens aktivitet på Facebook.

Der er heldigvis stadig tusindvis af ikke-sensitive interesser, som stadig vil være tilgængelige parametre, når annoncerne skal laves. Der er altså ikke tale om et større benspænd.

Kilde: Tech Crunch

5. Instagram tager stort skridt på videovejen

Det kan virke en anelse paradoksalt at tage et skridt væk fra fotos, når man er verdens største billedbaserede platform. Ikke desto mindre er det det, Instagram gør nu, når de skruer op for fokusset på videoformatet og tillader stories, som er op til 60 sekunder lange – uden at de bliver brudt op.

Det er en betydelig længdeforskel, og det kan komme til at ændre fundamentalt på, hvordan stories bliver brugt på det Meta-ejede sociale billedmedie. Det er også et tiltag, som på mange måder spiller sammen med deres beslutning om at fjerne 60-sekunders begrænsningen på videoopslag, som de gjorde tilbage i oktober.

Det fører altså Instagram et skridt tættere på en app, hvor alt indhold er tilgængeligt nøjagtig samme sted – og kan browses igennem med ganske få swipes. Tiden må vise, om det hele i sidste ende kommer til at ligge i ét enkelt feed.

Kilde: Marketing Tech News

Flere cases